Ooglidcorrectie

OOGLIDCORRECTIE

Heeft u last van hangende oogleden of een vermoeide blik? Een ooglidcorrectie bij De Mariannahoeve kan dan uitkomst bieden. MH Huidkliniek specialiseert zich in bovenooglidcorrecties en onderooglidcorrecties. Er zijn 4 specialisten werkzaam, dit zijn zowel plastische chirurgen als aangezichtschirurgen. De operatie vindt plaats onder plaatselijke verdoving, waardoor u van de behandeling zelf niets voelt. De ingreep kan plaatsvinden in de kliniek in Papendrecht of Rijswijk.

Mariannehoeve1
 
 

BOVENOOGLIDCORRECTIE

Regelmatig horen wij de klacht van patiënten dat zij het gevoel hebben er vermoeid uit te zien. Dit kan komen doordat de huid rond de bovenoogleden slap geworden is, vaak gaat dit gepaard met een zwaar gevoel boven de ogen. Bij een bovenooglidcorrectie wordt het te veel aan uitgerekte huid weggenomen, waardoor u weer een frisse uitstraling krijgt. Hierdoor verdwijnt ook het zware gevoel boven de ogen. Het litteken van de operatie valt precies in de huidplooi van het bovenooglid, dus u heeft geen zichtbaar litteken na de ingreep. In sommige gevallen worden de hangende oogleden mede veroorzaakt door hangende wenkbrauwen, in dat geval zal ook een wenkbrauwlift aangeraden worden.
U kunt een bovenooglidcorrectie overwegen wanneer u:

  • Hoofdpijnklachten heeft omdat u geforceerd uw ogen open moet houden.
  • Er vermoeid uitziet.
  • Problemen heeft met het opbrengen van make-up.
  • Een zwaar gevoel op uw wimpers ervaart door de plooien die daar op hangen.

ONDEROOGLIDCORRECTIE

Een andere veel gehoorde klacht is de aanwezigheid van wallen onder de ogen. Wallen zijn het gevolg van het slapper worden van de huid en spieren rondom het oog. Wallen kunnen ook ontstaan door vetophoping onder het oog. Wanneer u wallen onder de ogen heeft, kan een onderooglidcorrectie uitkomst bieden. Bij een onderooglidcorrectie wordt er net onder de wimpers een sneetje gemaakt, waardoor u er geen zichtbaar litteken aan over houdt.

In sommige gevallen kan de boven- en onderooglidcorrectie in één keer, als combinatie, worden uitgevoerd. De mogelijkheden hiervoor nemen wij dan ook graag persoonlijk met u door.

Wanneer u heeft besloten om de ooglidcorrectie uit te laten voeren, dan komt u op de dag van operatie naar de kliniek. U heeft dan eerst een afspraak met uw behandelend specialist. De operatie zelf duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur. U mag, indien alles goed gaat en er geen complicaties zijn, na een paar uur weer naar huis.

Meer informatie over de ingreep en wat u kunt verwachten na de ingreep kunt u lezen bij voor- en nazorg.

VOOR EN NA FOTO'S

Er worden altijd foto’s voor en na de behandeling gemaakt, dit om het resultaat van de ingreep goed te kunnen zien. Hier vindt u een aantal foto’s terug van voor én na de ingreep.

VERZEKERING

Een ooglidcorrectie wordt bijna nooit vanuit de basisverzekering vergoed. Indien u een aanvullende verzekering heeft, bestaat de kans op een vergoeding voor een ooglidcorrectie. Wel moet u in dat geval voldoen aan de criteria van uw verzekering. Indien u een ooglidcorrectie wenst, raden wij u aan de voorwaarden bij uw verzekeraar op te vragen, deze verschillen namelijk per verzekeraar. Meer informatie over eventuele vergoedingen van een ooglidcorrectie vindt u op onze pagina verzekeringen.

KOSTEN VAN EEN OOGLIDCORRECTIE

De kosten van de correctie zijn afhankelijk van de behandeling die u kiest. U kunt kiezen voor een boven- of onderooglidcorrectie, een combinatie is uiteraard ook mogelijk. De prijzen voor de behandelingen zijn inclusief plaatselijke verdoving.