IPL Licht

IPL licht

119 stemmen

Behandelingen met IPL-licht zijn alleen mogelijk op onze locatie in Rijswijk.

Hoe gaat het definitief ontharen met de lichtflits te werk?

De lichtflits uit de lamp wordt via een glasprisma naar de te behandelen plek geleid. Het pigment in het haar absorbeert het licht en zet het om in warmte. Deze warmte gaat via de haren, die in de 'goede' fase zitten, naar de haarzakjes, waardoor de haarzakjes worden vernietigd. Hier kunnen geen nieuwe haren meer ontstaan.  Speciale gel wordt aangebracht om de lichtflits zo goed mogelijk naar de haren te begeleiden.  Speciale filters zorgen voor de veiligheid.

Kunnen alle haren worden geflitst?

De diverse huidtypen en haren kunnen d.m.v. het instellen van de lichtflits worden behandeld. De intensiteit van het licht wordt aangepast aan het huid- en haartype. Daar het pigment in de huid de warmte geleidt konden voorheen geen blonde, grijze en rode haren worden behandeld voor definitieve ontharing.

laser ontharen 2

Voor de behandeling

Niet ontharen minimaal 4 weken voor de behandeling.

Lees meer...
laser ontharen

Na de behandeling

Vermijd de zon na de behandeling.

Lees meer...
 

Hoe lang duurt deze behandeling voor definitief ontharen en is deze pijnlijk?

De duur van de behandeling is afhankelijk van de te behandelen oppervlakte, de rug is eenmaal groter dan bijvoorbeeld een bovenlip. Het is noodzakelijk de behandelingen te herhalen totdat alle haarzakjes door alle groeifase zijn gegaan. Alleen in de groeifase bevatten haarzakjes een haar en kunnen op dat moment worden behandeld. Haarzakjes in de rustfase moeten '' wachten'' tot ze zich in die periode van groei bevinden.

Over het algemeen heeft u gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig. Elk met een tussen liggende periode van 1 -3 maanden. De specialiste zal u hierover informeren. Verder is de behandeling voor definitieve ontharing pijnloos en behoeft geen verdoving. De meeste mensen die de behandeling hebben ondergaan vergelijken het gevoel met warmte op de huid tot een elastiekje wat op de huid schiet.

Resultaat!
Na de behandeling zullen de haren er na ongeveer 2 weken vanzelf uitvallen. Niet alle haren zijn dan definitief verwijderd (dit zijn alleen de haren in de 'goede' groeifase).  Na iedere behandeling is het kijken wat er terug komt. Na een aantal behandelingen komen er steeds minder haren terug. Tot maximaal zo'n 90 % van de haren kunnen definitief worden verwijderd. Uit jarenlange ervaring weet men dat er bij 1% van de behandeling geen resultaat plaats vindt. Ook door een verandering in de hormoonhuishouding kan het zo zijn dat er haarzakjes worden aangestuurd om weer haren te laten groeien. We kunnen de huid niet preventief flitsen op haargroei.

 

 

Bekijk hier onze prijzen

Bel ons op

Wij houden van persoonlijk contact
078-642 51 41 (Papendrecht)
070-74 00 004 (Rijswijk)
Bel me terug

Broekmolenweg

Rijswijk

Broekmolenweg 20, 2289 BE Rijswijk
070-74 00 004


Dinsdag 13.00 tot 22.00
Woensdag 10.00 tot 22.00
Donderdag 13.00 tot 22.00
Vrijdag 09.00 tot 17.00

Papendrecht

Nanengat 8, 3356 AA Papendrecht

078-64 25 141Maandag t/m Donderdag 09.00 tot 22.00
Vrijdag en Zaterdag 09.00 tot 17.00
Zaterdagen in oneven weken geopend

Nanengat