Kalknagels laseren

header kalknagels

Kalknagels laseren

Unieke methode met 2 lasers

Wat zijn kalknagels?

Een kalknagel ook wel schimmelnagel genoemd (officieel onychomycose) is een verdikte verkleurde nagel, meestal betreft het een teennagel maar het kan ook een vingernagel zijn. De nagel is witgeel, groen of bruin gekleurd soms met witte stipjes erop en is brokkelig. De aandoening heeft niets met kalk te maken.

Hoe ontstaat een kalknagel?

Kalknagels ontstaan door een schimmel die de nagel infecteert. Dit kan komen door een candida infectie of door het gebruik van antibiotica. Door een onbalans van bacteriën veroorzaakt door de antibiotica of candida kan de schimmel ongeremd in de nagel groeien. Vaak is de getroffen nagel al in slechte conditie door bijvoorbeeld een beschadiging van de nagel, de schimmel krijgt dan de kans om diep in de nagel binnen te dringen. De schimmel voedt zich met hoorncellen van de nagel en breidt zich uit met als gevolg dat de nagel volledig geïnfecteerd wordt. Een besmette nagel kan ook dikker worden, maar niet alle dikke nagels zijn kalknagels. Kalknagels zijn besmettelijk dus mocht u het vermoeden hebben dat u een kalknagel heeft dan raden wij u aan om een afspraak met ons te maken.

kalknagels 1

Voor de behandeling

Door middel van freestechnieken gaan wij de schimmelnagel zo dun mogelijk maken. 

Lees meer...
kalknagels 2

Na de behandeling

Goed afdrogen van de voeten na het wassen i.v.m. vocht.

Lees meer...
 

Behandeling van een kalknagel

Bij de Mariannehoeve behandelen wij de kalknagels door middel van laserbehandelingen. Deze behandelingen worden uitgevoerd door een van onze huidverzorgingsspecialisten. Zij zullen u bij het eerste gesprek uitleg over de laserbehandelingen geven en u informeren over de maatregelen die u zelf kunt nemen om het beste resultaat te bereiken.
De kalknagels worden door de laser diep van binnen behandeld waardoor de schimmels die onder het nagelbed liggen ook behandeld worden en dus niet alleen de oppervlakte met als gevolg een langdurig en effectief resultaat.

Kalknagel laserbehandeling

Eerst wordt met de Qswitched ND Yag de harde buitenschelp van de schimmelsporen gebroken en het gebied onder het nagelbed verwarmd. Daarna worden de schimmels onschadelijk gemaakt door de Long Pulse ND Yag. De behandeling met de laser is binnen 10 minuten gebeurd. U zult snel het resultaat zien aan de vorm en kleur van de nagel, ook gaat de laserbehandeling verdere uitbreiding van de schimmel tegen.

Het aantal laserbehandelingen is afhankelijk van de ernst van de infectie vaak zijn 3 tot 4 behandelingen genoeg, zeker indien de behandelingen gecombineerd worden met de schimmeldodende spray van Funghi Clear, dat is natuurlijke antischimmelspray op basis van manuka olie.

Meer informatie over de behandeling vindt u bij voor- en nazorg kalknagels. Twijfelt u nog over de behandeling, u kunt te allen tijde bij ons langs komen om foto’s van de resultaten te bekijken.

De kosten van de het laseren van kalknagels varieren per behandeling, bekijk onze prijslijst voor een indicatie.


Bekijk hier onze prijzenKalknagels voorkomen

Na de behandeling kunt u een nieuwe besmetting voorkomen door:
• Uw voeten goed af te drogen, ook tussen de tenen;
• Slippers te dragen in openbare ruimtes zoals doucheruimtes, sauna’s en zwembaden;
• Dragen van goed ventilerende schoenen;
• Elke dag schone sokken dragen;
• Voldoende rust en een gezonde levensstijl;
• Zo min mogelijk zeep gebruiken bij het wassen van uw voeten.

Broekmolenweg

Rijswijk

Broekmolenweg 20, 2289 BE Rijswijk
070-74 00 004


Dinsdag 13.00 tot 22.00
Woensdag 10.00 tot 22.00
Vrijdag 09.00 tot 17.00

Papendrecht

Nanengat 8, 3356 AA Papendrecht

078-64 25 141Maandag t/m Donderdag 09.00 tot 22.00
Vrijdag en Zaterdag 09.00 tot 17.00
Zaterdagen in oneven weken geopend

Nanengat