Ooglidcorrectie

header ooglidcorrectie 2

Voor- en nazorg ooglidcorrectie

119 stemmen

Voor de operatie

De operatie wordt bijna altijd onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Ter bevordering van een optimale genezing raden wij roken af vanaf 3 weken vóór tot 3 weken na de ingreep. Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt moet u daar 10 dagen voor de operatie mee stoppen. Uw chirurg heeft dat met u besproken.

De operatie

Voorafgaand aan de operatie tekent de chirurg af hoeveel huid er verwijderd moet worden. Uw gezicht wordt schoongemaakt met desinfecterend middel en er worden steriele doeken om het gezicht gelegd.
Vanaf dan mag u het gezicht niet meer aanraken. Hierna wordt de huid verdoofd met een injectie. Als de huid eenmaal verdoofd is, wordt het teveel weggesneden, de nodige verdere correcties aangebracht en vervolgens de wonden gehecht.
Er worden hechtpleisters rond de ogen geplakt, die een kleine week moeten blijven zitten totdat de hechtingen verwijderd worden.

Na de operatie

Na de operatie worden er gekoelde gaasjes en een zogenaamde “ijsbril” op uw ogen gelegd. Dit koelen beperkt het dik en blauw worden van de ogen. Zodra u zich goed genoeg voelt mag u naar huis. Het is verstandig om het koelen thuis nog een aantal uren voort te zetten (elk uur 15 minuten). Dit kan op verschillende manieren. Het kan met behulp van de “ijsbril” stukjes ijs of diepvriesdoperwten in een plastic zakje (dit niet direct op de ogen, tissue ertussen). Doordat er huid van de oogleden verwijderd is, kan het zijn, dat er meer licht in de ogen valt. Het is daarom aan te raden om een zonnebril mee te brengen voor de reis naar huis. Ook als het regent of somber weer is.

U kunt na de ingreep niet zelf deelnemen aan het verkeer. De eerste 24 tot 48 uur kunnen de ogen strak en soms hinderlijk aanvoelen. Dit komt door de zwelling. Ook met goed koelen zullen de oogleden enigszins zwellen. Na een dag of drie wordt dit vanzelf minder. De week van de ingreep moet u er rekening mee houden dat u niet mag bukken en tillen.
Zo voorkomt u spanning op de oogleden. Doe, zeker de eerste paar dagen, rustig aan.
Gebruik een extra kussen bij het slapen.

Na een week worden de hechtpleisters en de hechtingen verwijderd. Twee weken na de operatie kunt u weer make-up op de oogleden aanbrengen, tenzij uw chirurg daar andere instructies over geeft.

Langdurig effect te verwachten

Honderd procent symmetrie is niet te garanderen. Een lichte asymmetrie in het begin is normaal. Bij de meeste mensen zal na verloop van tijd, het verschil verdwijnen.

Bij een wenkbrauwcorrectie lijken uw wenkbrauwen in het begin iets te hoog.
Het effect is echter tijdelijk en na verloop van enkele weken komen zij op hun definitieve positie terecht.

Een ooglidcorrectie of wenkbrauwlift heeft een langdurig effect, maar het uiteindelijke proces van het verouderen zal niet stoppen. Afhankelijk van uw huidtype, huidkwaliteit en wel of niet roken, is een langdurig resultaat te verwachten dat doorgaans zo’n 10 jaar aanhoudt.

Complicaties

Ondanks alle goede zorgen kunnen de ogen door een bloeduitstorting een blauwe verkleuring krijgen. Ook het oogwit kan verkleuren. Dit is allemaal normaal. Niet normaal is het, wanneer uw ogen heftig pijn gaan doen en daarbij het oogwit in het geheel rood wordt. Meestal zult u een oogzalf voorgeschreven krijgen, waarmee de klachten snel verdwijnen.
Neem bij dergelijke klachten of bij twijfel hieromtrent contact op met het volgende telefoonnummer: 078-6425141 (Papendrecht) of 070-7400004 (Rijswijk). 

  • Korte wachttijden
  • Plaatselijke verdoving
  • Ervaren (KNO) artsen

Bel ons op

Wij houden van persoonlijk contact
078-642 51 41 (Papendrecht)
070-74 00 004 (Rijswijk)
Bel me terug

Broekmolenweg

Rijswijk

Broekmolenweg 20, 2289 BE Rijswijk
070-74 00 004


Dinsdag 13.00 tot 22.00
Woensdag 10.00 tot 22.00
Donderdag 13.00 tot 22.00
Vrijdag 09.00 tot 17.00

Papendrecht

Nanengat 8, 3356 AA Papendrecht

078-64 25 141Maandag t/m Donderdag 09.00 tot 22.00
Vrijdag en Zaterdag 09.00 tot 17.00
Zaterdagen in oneven weken geopend

Nanengat