Tatoeage verwijderen

header tattoo verwijderen

Tatoeage verwijderen

119 stemmen

De behandeling met de Harmony XL

Een tatoeage bestaat uit inktdeeltjes die ingekapseld zitten in de huid. Verwijdering van een tatoeage (of permanente make-up) gebeurt met behulp van een laserapparaat. Een laser vuurt een intense lichtflits op de tatoeage af, iedere laserpuls behandelt een oppervlakte van ongeveer 4 mm². Zo’n puls is heel kort; slechts een fractie van een seconde. De inktdeeltjes absorberen het licht en de opgewekte energie breekt de kapsels open. De inkt brokkelt uit elkaar in kleine stukjes en het afweersysteem van het lichaam voert deze stukjes af. De behandeling is zeer veilig en efficiënt. Weefsel blijft onaangetast en er zullen (meestal) geen littekens ontstaan.

De Mariannehoeve gebruikt voor deze behandeling twee apparaten die bekend staan als de beste op het gebied van tatoeage verwijdering: de Q-switched ND Yag laser en de long pulse ND Yag laser in. De gebruikte apparatuur is uitvoerig en langdurig getest en heeft het FDA*-keurmerk.

Aantal behandelingen

Uw laserspecialist kan tijdens een consult een heldere uitleg geven over de werking van de apparatuur en al uw vragen beantwoorden. Ook kan er een voorzichtige inschatting gemaakt worden van het aantal behandelingen dat nodig is om uw tatoeage volledig te verwijderen. Dit is afhankelijk van diverse factoren. Daarom kan De Mariannehoeve hierover geen garanties geven.  Factoren zoals de diepte, ouderdom, type, kleur en locatie van de tatoeage bepalen hoeveel behandelingen u nodig heeft. Ook de inktsoort, de gevoeligheid van uw huid en uw afweersysteem spelen een rol.

Grofweg kunt u het volgende aanhouden: een amateur-tatoeage vraagt gemiddeld 8 tot 12 behandelingen, professionele tatoeages vergen meer sessies. Tussen twee behandelingen moet een periode van 6 tot 8 weken liggen, zodat uw huid volledig hersteld is voor de volgende behandeling.

De behandeling

Tijdens de behandeling ontstaat er een wit laagje op uw huid (lasersnow). Dit verdwijnt al na ongeveer 20 minuten.
De tatoeage ziet er nog net zo uit als voor de behandeling, alleen is de plek nu rood en gezwollen. Uw lichaam gaat nu beginnen met het afbreken van de inktdeeltjes, dit proces duurt enkele weken.

De behandeling is niet helemaal zonder pijn, maar wel draaglijk. Een verdoving is niet nodig. Men vergelijkt het vaak met het aanbrengen van de tatoeage of met de klap van een gespannen elastiekje tegen de huid. Gedurende de behandeling wordt uw huid gekoeld met koude lucht, wat een verdovend effect heeft.

 

Bekijk hier onze prijzen

Bel ons op

Wij houden van persoonlijk contact
078-642 51 41 (Papendrecht)
070-74 00 004 (Rijswijk)
Bel me terug

Broekmolenweg

Rijswijk

Broekmolenweg 20, 2289 BE Rijswijk
070-74 00 004


Dinsdag 13.00 tot 22.00
Woensdag 10.00 tot 22.00
Donderdag 13.00 tot 22.00
Vrijdag 09.00 tot 17.00

Papendrecht

Nanengat 8, 3356 AA Papendrecht

078-64 25 141Maandag t/m Donderdag 09.00 tot 22.00
Vrijdag en Zaterdag 09.00 tot 17.00
Zaterdagen in oneven weken geopend

Nanengat