Wenkbrauwlifting

header ooglidcorrectie 2

Voor- en nazorg wenkbrauwlifting

119 stemmen

Voor de operatie

Op de dag van de operatie dient u onopgemaakt (zonder make-up) naar de Mariannehoeve te komen. Heeft u bepaalde medicijnen dan kunt u dat normaal innemen tenzij anders met de aangezichtschirurg is afgesproken. Een lichte maaltijd voor de operatie mag. U kunt na de ingreep niet zelf deelnemen aan het verkeer.  Zorg voor begeleiding. Als u 15 minuten voor aanvang van de ingreep aanwezig bent is dat vroeg genoeg.  U kunt op de dag van de ingreep afrekenen met pin, creditcard of contant.

Na de operatie 

Na de operatie worden er gekoelde gaasjes en een zogenaamde “ijsbril” op uw ogen gelegd. Dit koelen beperkt het dik en blauw worden van de ogen. Zodra u zich goed genoeg voelt mag u naar huis. Het is verstandig om het koelen thuis nog een aantal uren voort te zetten (elk uur 15 minuten). Dit kan op verschillende manieren. Het kan met behulp van de “ijsbril” stukjes ijs of diepvries doperwten in een plastic zakje (niet direct op de ogen leggen maar met een gaasje ertussen).

Doordat er huid van de oogleden verwijderd is, kan het zijn, dat er meer licht in de ogen valt. Het is daarom aan te raden om een zonnebril mee te brengen voor de reis naar huis. Ook als het regent of somber weer is. U kunt na de ingreep niet zelf deelnemen aan het verkeer. De eerste 24 tot 48 uur kunnen de ogen strak en soms hinderlijk aanvoelen. Dit komt door de zwelling. Ook met goed koelen zullen de oogleden enigszins zwellen. Na een dag of drie wordt dit vanzelf minder. Bij pijn mag u maximaal vier maal per dag twee tabletten Paracetamol (liever geen Ibuprofen)van 500 mg innemen. De week van de ingreep moet u er rekening mee houden dat u niet mag bukken en tillen. Zo voorkomt u spanning op de oogleden.  Doe, zeker de eerste paar dagen, rustig aan.

Gebruik een extra kussen bij het slapen. Na een week worden de hechtpleisters en de hechtingen verwijderd. Dit is een kleine en niet gevoelige ingreep (hierbij is geen verdoving nodig). Twee weken na de operatie kunt u weer make-up op de oogleden aanbrengen, tenzij uw chirurg daar andere instructies over geeft. In het begin kunnen littekens wat rood zijn, maar ze zullen na een aantal weken of maanden nauwelijks zichtbaar meer zijn. 

Verzorging:

• Alleen koelen met ijsbril.
• Twee weken uit de zon blijven en zonnebril dragen.
• Als de hechtingen eruit zijn hoge factor aanbrengen.
• Extra kussen gebruiken bij het slapen.
• Twee weken geen make-up op de oogleden gebruiken.
• De oogleden niet nat laten worden.
• De hechtpleisters een week laten zitten.
• De huid kan kriebelen (genezing), niet aan zitten en niet krabbelen.
• Eerste paar dagen geen zware dingen tillen.
• Twee weken niet sporten.

Wanneer contact opnemen?

Bij éénzijdige (hevige) pijn. Iets pijn hoort erbij maar vooral bij een uitgesproken verschil is het goed iets te laten weten. Daarnaast bij ernstige zwelling van één oog, verlies van zicht (dus niet een beetje troebel zien maar echt verminderd zicht) en bij een nabloeding. Ook hier geldt weer als het echt bloedt, niet als er een druppeltje nalekt. En uiteraard in alle andere gevallen waarin u het niet vertrouwt.

Bereikbaarheid bij complicaties

U krijgt na de operatie, bij uw ontslagbericht, het telefoonnummer van uw chirurg mee. In de eerste instantie gelieve het filiaal te bellen waar u geopereerd bent.

 

  • Korte wachttijden
  • Plaatselijke verdoving
  • Ervaren (KNO) artsen

Bel ons op

Wij houden van persoonlijk contact
078-642 51 41 (Papendrecht)
070-74 00 004 (Rijswijk)
Bel me terug

Broekmolenweg

Rijswijk

Broekmolenweg 20, 2289 BE Rijswijk
070-74 00 004


Dinsdag 13.00 tot 22.00
Woensdag 10.00 tot 22.00
Donderdag 13.00 tot 22.00
Vrijdag 09.00 tot 17.00

Papendrecht

Nanengat 8, 3356 AA Papendrecht

078-64 25 141Maandag t/m Donderdag 09.00 tot 22.00
Vrijdag en Zaterdag 09.00 tot 17.00
Zaterdagen in oneven weken geopend

Nanengat